Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
ingrediënten voor 4 personen
1 kg asperges
1 bosje platte peterselie
4 eieren
100 g boter
100 g olijfolie
peper
zout
1 bosje radijsjes
8 plakken gerookte ham
2 sneetjes wit brood
peterselie
extra boter
Schil de asperges. Snij de onderste harde twee centimeter af. Doe de asperges in een grote pan met koud water met een kleine eetlepel zout. Zet de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Vier minuten laten koken. Zet dan het vuur uit. Smelt de 100 gram boter op een zacht vuurtje. Voeg de 100 gram olijfolie toe en zet het vuur uit zodra het is gesmolten. Kook de eitjes hard in tien minuten. Schrik ze onder koud water. Pel de eieren en snijd ze fijn. Voeg eieren toe aan de boter. Snij de radijsjes in fijne schijfjes. Snij de peterselie fijn. Meng dit met de eieren en boter. Kruid met peper, zout. Snij het brood in stukjes. Smelt een klontje boter en bak het brood in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de asperges uit de pot en leg op een handdoek. Leg de asperges nu op een bord met gerookte ham, eimengsel en de croutons. Werk af met wat extra gesmolten boter of olijfolie en een takje groen.
Smakelijk!