Asperges met ham en mosterdvinaigrette
Asperges met ham en mosterdvinaigrette
ingrediënten voor 4 personen
4 plakken gekookte ham
1 kg Asperges
2 el grove mosterd
1 el mosterd
6 el water
2 el witte wijnazijn
1 eigeel
3 dl olie
2 el fijngehakte bieslook
Schil de asperges. Snij de onderste harde twee centimeter af. Doe de asperges in een grote pan met koud water met een kleine eetlepel zout. Zet de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Vier minuten laten koken. Zet dan het vuur uit. Snijd de ham in julienne. Meng de mosterd met het eigeel, het water, de azijn en de olie tot een vinaigrette. Meng daarna de grove mosterd erdoor. Serveer de asperges met de ham en mosterdvinaigrette en strooi er een beetje bieslook overheen.
Smakelijk eten!
Als je in een video wil zien hoe dit gerecht gemaakt wordt kijk dan op de website van vtm.be bij het programma de keuken van Sofie bij de recepten.