Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille
ingrediënten voor 4 personen
500 g zalm
1 handvol hooi
peper
zout
2 takjes tijm
1 bos witte asperges
250 ml kippenbouillon
250 g zachte boter
3 eidooiers
peper
zout
1 bosje dille
1 citroen
Bereiden:
1. Schil de asperges. Bak ze in twee eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de asperges af en toe om.
2. Giet er kippenbouillon bij tot de asperges half onderstaan en doe de deksel op de pan en het vuur uit.
3. Doe het hooi in een bakring in de pan met dikke bodem. Doe wat olijfolie in de pan. Bak de zalm met een takje tijm. Steek het hooi aan met een lucifer en leg een deksel op de pot. Draai de zalm om en zet het vuur uit. Zorg dat de zalm niet te hard gebakken is.
4. Snij de verse dille fijn. Meng de drie dooiers met het citroensap, water, peper en zout. Klop schuimig op zoals een sabayon op een laag vuurtje. Voeg de klontjes zachte boter toe. Zorg zeker dat de boter zacht is. Voeg de dille toe.
5. Serveer de asperges met de mousselinesaus en de gerookte zalm.
Als je in een video wil zien hoe dit gerecht gemaakt wordt kijk dan op de website van vtm.be bij het programma de keuken van Sofie bij de recepten.