Kalfsvlees met tonijnmayonaise (4 personen)
Ingrediënten
- 500g kalfslende
- 1 eidooier
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 200ml neutrale olie
- 5 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes
- 150g tonijn in olijfolie
- 150 gr sla
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Breng het vlees op smaak met zout en peper en wikkel het strak in plasticfolie.
Zet een pan met water op en laat het koken. Leg het vlees dat is ingewikkeld met plasticfolie in het kokend water voor 20 minuten. Laat het vlees zeker een uur afkoelen buiten de koelkast. Zet het daarna in de koelkast.
Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en klop stevig door tot de mayonaise vol en romig is. Proef of je hem lekker vind. Anders eventueel op smaak brengen met nog een beetje zout en peper.
Doe de 5 ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes en de 150g tonijn in een schaal en mix met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als het niet goed mengt.
Voeg de saus en mayonaise samen en breng op smaak met zout en peper.
Snij dunne plakken. Leg een plak vlees opgevouwen met sla op het bord, schep er een wat tonijnmayonaise op, Leg een tweede plak vlees opgevouwen met sla er boven op en serveer extra saus er apart bij.
Bijpassend wijn advies van Martin:
Domaine Jolivet, Clef de Sol 2019