30
Jul
2023
Salade biet met geitenkaas
Reacties: 0
Ingredienten (4 personen)
6 bieten
120g zachte geitenkaas
Peterselie en/of bieslook
Peper en zout
Halfvolle melk
Bereidingswijze
Kook de bieten met zout, schil ze en snijd ze in dunne plakjes.
Met behulp van uitsteekvormpjes (tussen de 4 en 5 cm voor mij), de sterretjes uit de bietenplakjes snijden.
Meng in een kom de geitenkaas met een beetje melk, peterselie en/of bieslook en peper door elkaar.
Smeer een laagje geitenkaas op twee sterretjes. Leg deze sterretjes op elkaar en dek af met een derde sterretje. Steek er eventueel een prikkertje in. Je kan ook per persoon een paar sterretjes op een bord leggen.
De biet die overblijft na het uitsteken kan je eventueel met een beetje geitenkaas pureren en op het bord als decoratie verwerken.