Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
INGREDIENTEN
4 personen
Servereertip
Pinot Noir - Bestel hier
Paddenstoelen
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 el olijfolie
200 g kastanjechampignons
200 g shiitakes
200 g oesterzwammen
100 ml witte wijn
100 ml krachtige groentenbouillon
200 g zachte geitenkaas
Groenten
12 asperges
600 g wilde spinazie
2 el olijfolie
Opmaak bord
40 pistachenoten
4 el notenolie
1 el sojasaus
Bereiden:
Paddenstoelen
Pel en snipper de sjalotten en knoflook ragfijn. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de sjalotten en laat op middelhoog vuur meefruiten. Blus af met witte wijn en bouillon en laat inkoken tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen witte peper.
Asperges
Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder eventueel de onderkant. Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een klontje boter en wat zout toe. Voeg de asperges toe als het water kookt. Kook de asperges 10 min. en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten. Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan op keukenpapier om uit te lekken.
Spinazie
Was de spinazie en verwijder de dikke stelen.
Spinazietaartje
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan of wok. Roerbak de spinazie tot het zacht is, breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper en schep direct op een zeef. Schep in een kookring als eerst het mengsel van paddenstoelen vervolgens een dunne plak geitenkaas en als laatst de spinazie. leg ze op een bakplaatje en houd ze warm in de oven.
Asperges
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en roerbak de asperges tot ze warm zijn.
Opmaak bord
Leg de spinazietaartjes op de borden. Verdeel er asperges over. Strooi de pistachenoten erover. Schenk de sojasaus bij de notenolie en lepel eromheen.