De wijnen staan vanaf eind mei 2023 online op vooruitbestelling. Levering juni 2023, hierna zijn de wijnen online verkrijgbaar.
Patricia Ortelli verwierf de wijngaard in de vroege jaren 90. De tien hectare land waren toen bijna verlaten, maar verre van ontmoedigend, ging Patricia Ortelli vastberaden en vooral met passie aan het werk. De wijnstokken werden in 1991 geduldig herplant, en vooral met respect voor dit veelbelovende land. De stokken zijn gepland in noord/zuid richting in bodems met evenwichtige kalksteenstructuren die zijn verdiept, gedraineerd, geëgaliseerd en zich uitstrekken over verschillende zonnige terrassen. De hoogte van 380 meter maakt het een gunstig terrein voor de ontwikkeling van de wijnstok. Het microklimaat is bijzonder gunstig. Vanaf 1996 heeft Château La Calisse, het biologische keurmerk
(ECOCERT Control).
Het onderhoud van de wijngaarden, gebeurt volledig biodynamisch en middels oude gebruiken zoals klauwen en ploegen. Er wordt geen onkruidverdelger of kunstmest gebruikt.
De wijnstokken worden getralied met 3 draden (1,80 m) en het ontstelen wordt uitgevoerd vóór de véraison om een maximale opbrengst van 35 hectoliter per hectare te behouden.
Château La Calisse verbouwt de volgende druivenrassen: Rolle, Grenache Blanc, Clairette (allen wit), Syrah, Grenache en Cabernet Sauvignon (allen rood). De oogst gebeurt met de hand. De rijpe druiven worden in kisten van 20 kg naar de kelder gebracht. De vinificatie gebeurt met behulp van de modernste methoden (pneumatische pers, thermisch gereguleerde roestvrijstalen vaten).
De rosés worden na een korte koude inweking gevinifieerd. Fermentatie vindt plaats bij lage temperatuur, zodat de mooie balans behouden blijft. De vinificatie is traditioneel voor de rode en de witte wijnen, waarvan een deel vervolgens rijpt in nieuwe eikenhouten vaten. Van zowel de rosé, rode en witte wijnen, worden drie cuvées geproduceerd die zich van elkaar onderscheiden door hun specifieke blend en vinificatiemethode.
Elk jaar worden de volgende hoeveelheden geproduceerd op volledige biodynamische wijze:
15.000 flessen Blanc de Blancs
20.000 flessen rosé
15.000 flessen rood
De wijnen van Château La Calisse zijn meerdere malen uitgeroepen tot de beste wijnen van De Provence.