In 2008 kopen Heike en Stefan Paeffgen Château LE REYSSE, 4,5 hectare, dat in 1983 is opgericht. Beide hebben agrarische wetenschappen gestudeerd. Na een carrière in de kunstmest industrie van Stefan is het een droom voor beide om zelf wijn te maken. Ze vonden hun droom in het noorden van de Medoc dichtbij de atlantische oceaan en de rivier Gironde waar Château LE REYSSE met zijn oude wijnranken is gevestigd. De vorige eigenaar Patrick Chaumon, heeft Stefan en Heike nog twee jaar begeleid en aan hen al zijn kennis en kunde overgedragen. Hun filosofie ‘kwaliteit betekent veel handwerk’, komt tot uiting in het bewerken van het terroir, verbouwen van wijnstokken, vinificatie van de wijn en de veroudering op houten vaten. Ze doen alles met persoonlijke inspanningen en het resultaat is een typische Médoc-wijn met een unieke finesse, een hoge mate van concentratie, balans, een strakke structuur, lengte en een aanzienlijk potentieel om te bewaren. De laatste jaren worden de wijnen nog maar minimaal gefilterd en gebruikt Stefan zo min mogelijk sulfiet.