Het was in de vierde eeuw na Christus dat de Romeinen de eerste wijngaarden planten in Eguisheim. In 1580 werkte Martin Beyer, als eerste generatie, in Eguisheim in de wijngaarden en in 1997 begon Christian Beyer. Ondertussen is hij alweer de 14de generatie.
Christian en Valerie hebben nu 17 hectare, waaronder twee Grands Crus (Pfersigberg, Eichberg) en twee lieux-dits . De diversiteit in de bodem is terug te proeven in de vele mooie wijnen. Hoewel de wijnstok rust houdt van november tot maart heeft Christian die luxe zeker niet. Het hele jaar door is het hard werken om in september een mooie oogst binnen te halen. Deze oogst wordt vanaf 2008 in een nieuwe, ruime en functionele kelder binnengebracht voor de vinificatie. Deze nieuwe en effectieve kelder stelt ze in staat om een betere kwaliteit te bereiken en om zich meer bezig te houden met de productie van elegantie, terroir en een grote aromatische finesse.
Zowel in de wijngaard als in de kelder wordt er bij Domaine Emile Beyer biologisch gewerkt uit respect voor het milieu en de natuur.
Christian en Valerie zijn trots op het stukje geluk dat ze mensen kunnen geven met een mooie elegante wijn.
Lees hier de notitie over Domaine Emile Beyer van Joost Molegraaf
Website: Domaine Emile Beyer
Let op: in 2015 en 2016 werd de 'Hostellerie'-etikettering geschrapt en dragen alle cépagewijnen in dit niveau nu de aanduiding 'Eguisheim' om het terroir van dat specifieke dorp te weerspiegelen. Leeftijd van de wijnstokken, landbouwmethoden, vinificatie en rijping blijven hetzelfde.