We komen Isabelle Oudin tegen op een wijnproeverij eind 2018. We zijn onder de indruk van haar Chablis. Waar wij Chablis vaak vooral zuur vinden, is deze wijn vol, rond en hoog in zijn zuren, maar heel mooi in balans.
We bezoeken de zussen in april opnieuw en ontmoeten Nathalie voor het eerst. Zij maakt de wijnen en is heel enthousiast. Ze vertelt over hoe ze verhuisden met hun ouders uit de Parijse buitenwijken naar Chablis. Weg uit de hectiek en stress van de grote stad en genieten van de rust en de mooie omgeving van Chablis. Met twee hectare wijnstokken afkomstig van hun moeders vader besloten ze een nieuw leven als wijnbouwer te beginnen. Nu zijn zij de wijnmakers en zijn ze super trots op de wijngaarden van 9,5 hectaren die ze van hun ouders hebben overgenomen.
De wijngaarden bevinden zich rond het mooie dorpje Chichée, 4 km ten zuidoosten van Chablis.
De focus bij Domaine Oudin ligt volledig op het produceren van authentieke kwaliteitswijnen (chablis) met respect voor terroir en natuur. Ze gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, ploegen met paarden, plukken met de hand en maken de wijn zo natuurlijke mogelijk met lange rijping op de droesem. Het resultaat is fantastisch, elegant, rond, complex, mineralig en vol.
Vanaf 2019 hebben ze het certificaat voor hun biologische wijnen.
We hebben de 2017 geproefd en die was weer net zo lekker als een paar maanden geleden. De 2018 zat nog in de rvs tanks. “Eigelijk hebben de 2018 heel hard nodig” zegt Nathalie “want de voorraad 2017 is bijna op”. In 2016 is het grootste deel van de oogst verloren gegaan door de vorst en hagel. Maar bottelen voordat de wijn perfect is, is geen optie. Daar houden wij van, kwaliteit boven kwantiteit.