Wijnen die een verhaal vertellen …. over het jaar waarin de druiven zich ontwikkelden, over de bodem waarin hun wortels staan en over de karakteristieken van de mensen die zich om hen bekommeren in de wijngaard.
Vanaf december 2022 zijn we de trotse importeur van deze mooie wijnen met een verhaal van het wijnhuis Jacaranda. De wijngaarden van Jacaranda liggen aan de voet van de Groenberg in Wellington, Westkaap in Zuid-Afrika. Het wijnhuis is vernoemd naar de vele Jacaranda bomen, welke groeien om het huis en in de wijngaard. Met 3,2 ha heeft Jacaranda de kleinste geregistreerde wijngaard in Zuid-Afrika waar ze jaarlijks tussen de 20.000 en 25.000 flessen produceren.
10 jaar geleden maakten de wijnmakers Birgit en René hun droom waar en kochten Jacaranda. Ze werken op biologische wijze, zowel in de wijngaard en de kelder. De druiven worden met de hand geplukt, er wordt nauwelijks sulfiet toegevoegd en wordt er op zorgvuldige wijze gebruik gemaakt van houten vaten. Dit vakmanschap, passie en liefde voor het wijn maken, vind je terug in de unieke smaken van deze wijnen.
In het vinificatie proces worden de wijnmakers begeleid door Jean-Paul Schmitt. Onze wijnmaker uit de Elzas. Vanaf 2013 is hij als adviseur nauw betrokken bij de biologische werkwijze in zowel de wijngaard als de kelder. Jean-Paul Schmitt was dan ook degene die ons wees op deze ambitieuze en passievolle wijnmakers. Nadat we in de Elzas zelf de Salt en Horizon (beiden 100% Chenin Blanc) mochten proeven, was het voor ons duidelijk, dit is een geweldige aanvulling op het portfolio van Cour du Vin.
Daar waar de Salt gemaakt wordt van druiven van 40-80 jaar oude Chenin Blanc stokken en mag rijpen in zorgvuldig geselecteerde, grote houten vaten. Worden de druiven voor de Horizon geplukt in de vroege ochtenduren. En wordt het sap na een macceratie van 2 dagen overgepompt naar rvs-tanks, om de frisse en fruitige aroma’s en zuren zorgvuldig te bewaren.