Categorie: Lichte, fruitige rode wijnen
Proefnotitie
Kleur: Robijnrood
Geur: Fris, kruidig en fruitig
Smaak: Rondheid en een fijne structuur van tannine
Afdronk: Redelijk lang
Gelegenheid: Als aperitief of bij de maaltijd
Vleesgerechten: Spaghetti al lardo met lente ui en een pepertje
Vegetarisch: Gevulde aubergine
Informatie
Druivenras: 20% Merlot, 40% Abouriou en 40% Cabernet franc
Bijzonderheden vinificatie: Handmatige oogst, sorteren in de wijngaard en op de sorteertafel, merlot en cabernet franc gisten in open betonnen vaten gedurende 10 à 15 dagen, abouriou gist ondertussen op basis van koolzuurweking (macération carbonique), 12 maanden in groten houten vaten en oude kleine houten vaten
Wijnbouw: Biodynamisch, demeter gecertificeerd
Bewaarpotentieel: 5 tot 7 jaar
Applicatie: Côtes du Marmandais
Karafferen: Nee
Leeftijd van de wijnstokken: 15 jaar
Bodem: Klei, kleiskalksteen